BEL KARIN OP 06 463 482 33 OF STUUR EEN E-MAIL

WORKSHOPS

Improvatief Ja En V1

WORKSHOP IMPROVISE YOUR LIFE

De basisprincipes van Improvatief kunnen je helpen om meer lol te hebben in je leven en minder stress. Tijdens deze workshop maak je op een speelse manier kennis met de basisprincipes. Een actieve workshop waar ook zeker ruimte is voor reflectie.

Deze workshop is bedoeld als kennismaking. Ben je daarna nieuwsgierig naar meer, neem dan contact op en dan kijken we naar de mogelijkheden.

DATA

De eerstvolgende workshop is op 29 mei 2017 van 14:00 tot 16:00 in Houten bij de Krachtfabriek, Puttershaag 2. Kosten zijn € 10,-. Aanmelden voor deze workshop? Stuur dan een e-mail naar karin@improvatief.nl

 

Improvatief Communicatiestijlen V2

WORKSHOP COMMUNICATIESTIJLEN

In communicatie kan veel mis gaan. Heb je soms het gevoel dat je niet begrepen wordt of begrijp je soms andere mensen niet? Het kan heel goed zijn dat het te maken heeft met een verschil in Communicatiestijl.

Tijdens deze workshop maak je kennis met verschillende communicatiestijlen. Het gaat daarbij niet alleen om het herkennen van communicatiestijlen, maar ook hoe je dit toe kan passen.

Het is een actieve workshop die in twee avonden of in 1 middag gehouden kan worden. Aan het einde van de workshop heb je een aantal praktische handvaten om je communicatie te verbeteren.

DATA

De eerstvolgende workshop is nog niet gepland. Op de hoogte blijven, stuur dan een mail. Kosten zijn € 10,-. Aanmelden voor deze workshop? Stuur dan een e-mail naar karin@improvatief.nl

 

Improweek_op_Terschelling

IMPROWEEK OP TERSCHELLING

Tijdens deze week op Terschelling is er iedere ochtend een gezamenlijke workshop impro. De workshops zijn van 10:30 tot 12:30 en worden afgesloten door een lunch. De rest van de dag ben je vrij om van het mooie eiland te genieten! Dit kan met (een deel van) de groep of op eigen gelegenheid. Op vrijdagavond spelen we een afsluitende voorstelling voor eilanders en badgasten.
 
De kosten voor deze week zijn € 200,-. Hiervoor heb je 6 workshops van 2 uur inclusief koffie en thee. Aansluitend is er iedere dag een lunchbuffet. Je regelt zelf een plekje om te overnachten en de overtocht met de boot. Deze kosten komen er dus nog bij.
 
De week is geschikt voor beginnende en ervaren theatersporters. Juist de mix maakt het leuk! Aanmelden kan via karin@improvatief.nl/06-46348233.

 

DATA

De improweek is van 29 juli t/m 5 augustus. De workshops zijn van 30 juli t/m 4 augustus.

Improvatief_workshop_theatersport

BASISCURSUS THEATERSPORT

Theatersport is een vorm van improvisatie-theater waarbij niks ingestudeerd wordt, maar alles ter plekke bedacht. De basiscursus is bedoeld voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben in theatersport. Ook toneelervaring is niet nodig. Een beetje lef wel, maar dat leren we ook tijdens de lessen.

De basiscursus bestaat uit 10 lessen op maandagavonden van 20:00 tot 22:00. De lessen vinden plaats in Basisschool Het Mozaiek. Kosten voor de hele cursus € 100. Meer informatie bij Karin van Staveren (karin@improvatief.nl/06-46348233).

DATA

De huidige cursus loopt. Informeer naar de mogelijkheden als je belangstelling hebt voor de volgende basiscursus.

 

 

Improvatief_workshop_theatersport_voor_scholen

THEATERSPORT VOOR SCHOLEN

Theatersport is een vorm van improvisatie-theater waarbij niks ingestudeerd wordt, maar alles ter plekke bedacht. Theatersport is ook erg geschikt voor kinderen. Zowel op basisscholen als middelbare scholen geef ik regelmatig workshops theatersport. Meestal gebeurt dit in een blok van 4 of 5 weken waarbij de kinderen veel leren door samen te improviseren.

Tijdens een les theatersport beginnen we met een warming up met z’n allen. Vervolgens worden er spelvormen gespeeld in groepjes, maar ook voor de groep. Kinderen leren dat fouten maken mag en ook hoe je samen leuke scenes kan maken. Het gaat allemaal om samenwerking en voortbouwen op elkaar. De kinderen zijn altijd teleurgesteld wanneer het weer voorbij is.

Meer informatie bij Karin van Staveren (karin@improvatief.nl/06-46348233).

 

 

image

WORKSHOP NIEUWE DOCENTEN

Tijdens de workshop voor (nieuwe) docenten wordt geleerd hoe de basisprincipes van Improvatief toegepast kunnen worden in het onderwijs. Nieuwe docenten lopen vaak tegen dezelfde dingen aan: Hoe bereid ik mijn les zo goed mogelijk voor, hoe reageer ik op wat er gebeurt in de klas, hoe zorg ik voor een goede sfeer in de klas en hoe krijg ik de studenten in beweging. Aan het begin van de workshop wordt er geïnventariseerd welke onderwerpen er spelen in de groep. Deze onderwerpen vanuit de groep zullen tijdens de workshop worden gebruikt.

De workshop is een actieve workshop, dus niet alleen zitten en luisteren, maar vooral ook aan de slag. Aan bod komen de basisprincipes van Improvatief: Ja en, Fouten durven maken en Doe wat je leuk vindt. Aan het eind van de workshop heb je manieren waarop je gemakkelijker en leuker les kan geven (zowel voor de docent als voor de student) en waarop je studenten meer in actie krijgt.

DATA

Er zijn momenteel geen data gepland

Wil je een bericht ontvangen als er data bekend zijn voor deze workshop? Stuur dan een e-mail naar karin@improvatief.nl

REFERENTIES

  • Een van onze doelen tijdens onze teamdag was het onderling contact en begrip verbeteren.  Karin heeft  een ruim repertoire aan werkvormen.  Zij heeft bewezen van waarde te zijn als het gaat om teams op een leuke en speelse manier dichter bij elkaar te brengen. De samenwerking heb ik als prettig ervaren en ik had het gevoel dat ze snapte wat het resultaat moest zijn.
    Friso WoutersIKEA Support Office
  • "Karin van Staveren heeft 4 workshops theatersport bij ons op Praktijkschool De Boog gegeven. Leerlingen en collega's zijn enthousiast! Jammer dat het al weer afgelopen is. Een aanrader dus!"
    Adelien BergmanPraktijkschool De Boog Apeldoorn
  • Met de dames van Sjiek Womens Businessclub hebben we een worshop Improvise Your Life gedaan. Aangezien ik weerstand heb tegen "stukjes" opvoeren, had ik in eerste instantie eigenlijk geen zin om deel te nemen aan de workshop. Maar binnen een minuut werd iedereen meegenomen door het enthousiasme van Karin! Ik voelde me op me gemak en kreeg de juiste aanwijzingen waardoor het eigenlijk vanzelf ging. Je wordt meegenomen in de flow. Het was een leerzame en leuke ervaring. Zeker voor iemand die niets met theater en toneel heeft.
    Sandra MerksSjiek Womens Businessclub