BEL KARIN OP 06 463 482 33 OF STUUR EEN E-MAIL

IMPROVISATIE

THEATERSPORT VOOR SCHOLEN

Theatersport is een vorm van improvisatie-theater waarbij niks ingestudeerd wordt, maar alles ter plekke bedacht. Theatersport is ook erg geschikt voor kinderen. Zowel op basisscholen als middelbare scholen geef ik regelmatig workshops theatersport. Meestal gebeurt dit in een blok van 4 of 5 weken waarbij de kinderen veel leren door samen te improviseren.

Tijdens een les theatersport beginnen we met een warming up met z’n allen. Vervolgens worden er spelvormen gespeeld in groepjes, maar ook voor de groep. Kinderen leren dat fouten maken mag en ook hoe je samen leuke scenes kan maken. Het gaat allemaal om samenwerking en voortbouwen op elkaar. De kinderen zijn altijd teleurgesteld wanneer het weer voorbij is.

Meer informatie bij Karin van Staveren (karin@improvatief.nl/06-46348233).

 

 

TRAINING NIEUWE DOCENTEN

Tijdens de training voor (nieuwe) docenten wordt geleerd hoe de basisprincipes van Improvatief toegepast kunnen worden in het onderwijs. Nieuwe docenten lopen vaak tegen dezelfde dingen aan: Hoe bereid ik mijn les zo goed mogelijk voor, hoe reageer ik op wat er gebeurt in de klas, hoe zorg ik voor een goede sfeer in de klas en hoe krijg ik de studenten in beweging. Aan het begin van de training wordt er geïnventariseerd welke onderwerpen er spelen in de groep. Deze onderwerpen vanuit de groep zullen tijdens de training worden gebruikt.

De training is een actieve training, dus niet alleen zitten en luisteren, maar vooral ook aan de slag. Aan bod komen de basisprincipes van improvisatie: Ja en in plaats van ‘Ja maar’ en ‘Fouten durven maken’. Aan het eind van de training heb je manieren waarop je gemakkelijker en leuker les kan geven (zowel voor de docent als voor de student) en waarop je studenten meer in actie krijgt.

Kosten voor deze training zijn € 100,-. De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

DATA

De eerstvolgende datum is nog niet gepland. Op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar karin@improvatief.nl.

 

WORKSHOP IMPROVISE YOUR LIFE

De basisprincipes van Improvatief kunnen je helpen om meer lol te hebben in je leven en minder stress. Tijdens deze workshop maak je op een speelse manier kennis met de basisprincipes. Een actieve workshop waar ook zeker ruimte is voor reflectie.

Deze workshop is bedoeld als kennismaking. Ben je daarna nieuwsgierig naar meer, neem dan contact op en dan kijken we naar de mogelijkheden.

DATA

De eerstvolgende workshop is nog niet gepland. Op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar karin@improvatief.nl.

 

WORKSHOP COMMUNICATIESTIJLEN

In communicatie kan veel mis gaan. Heb je soms het gevoel dat je niet begrepen wordt of begrijp je soms andere mensen niet? Het kan heel goed zijn dat het te maken heeft met een verschil in Communicatiestijl.

Tijdens deze workshop maak je kennis met verschillende communicatiestijlen. Het gaat daarbij niet alleen om het herkennen van communicatiestijlen, maar ook hoe je dit toe kan passen.

Het is een actieve workshop die in twee avonden of in 1 middag gehouden kan worden. Aan het einde van de workshop heb je een aantal praktische handvaten om je communicatie te verbeteren.

DATA

De eerstvolgende workshop is nog niet gepland. Op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar karin@improvatief.nl.

 

BASISCURSUS THEATERSPORT

Theatersport is een vorm van improvisatie-theater waarbij niks ingestudeerd wordt, maar alles ter plekke bedacht. De basiscursus is bedoeld voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben in theatersport. Ook toneelervaring is niet nodig. Een beetje lef wel, maar dat leren we ook tijdens de lessen.

De basiscursus bestaat uit 10 lessen op maandagavonden van 20:00 tot 22:00. De lessen vinden plaats in Basisschool Het Mozaiek. Kosten voor de hele cursus € 100. Meer informatie bij Karin van Staveren (karin@improvatief.nl/06-46348233).

DATA

De eerstvolgende workshop is nog niet gepland. Op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar karin@improvatief.nl.

 

 

REFERENTIES

  • Een van onze doelen tijdens onze teamdag was het onderling contact en begrip verbeteren.  Karin heeft  een ruim repertoire aan werkvormen.  Zij heeft bewezen van waarde te zijn als het gaat om teams op een leuke en speelse manier dichter bij elkaar te brengen. De samenwerking heb ik als prettig ervaren en ik had het gevoel dat ze snapte wat het resultaat moest zijn.
    Friso WoutersIKEA Support Office
  • Met de dames van Sjiek Womens Businessclub hebben we een worshop Improvise Your Life gedaan. Aangezien ik weerstand heb tegen "stukjes" opvoeren, had ik in eerste instantie eigenlijk geen zin om deel te nemen aan de workshop. Maar binnen een minuut werd iedereen meegenomen door het enthousiasme van Karin! Ik voelde me op me gemak en kreeg de juiste aanwijzingen waardoor het eigenlijk vanzelf ging. Je wordt meegenomen in de flow. Het was een leerzame en leuke ervaring. Zeker voor iemand die niets met theater en toneel heeft.
    Sandra MerksSjiek Womens Businessclub
  • "Karin van Staveren heeft 4 workshops theatersport bij ons op Praktijkschool De Boog gegeven. Leerlingen en collega's zijn enthousiast! Jammer dat het al weer afgelopen is. Een aanrader dus!"
    Adelien BergmanPraktijkschool De Boog Apeldoorn